Wat is een minilening?

Gehoord over de minilening en benieuwd wat dat eigenlijk is? Zoals de naam al aangeeft gaat het om een lening voor een relatief klein bedrag. Het betekent in de praktijk dat je maximaal €1.000 kunt lenen. Dit bedrag kun je gebruiken zoals je wilt. Houd er rekening mee dat je de minilening binnen 15 – 30 dagen terug dient te betalen. Een minilening biedt je wat dat betreft de mogelijkheid om snel een paar honderd euro te lenen, die je bovendien binnen een paar weken terug zal betalen.

top 3 minileningen

Snel geld lenen

Je kunt met een minilening heel snel geld lenen. Het geld heb je doorgaans al binnen een dag op je rekening staan, zodat je er direct gebruik van kunt maken. Was je al klant bij een van de verstrekkers en vraag je daar opnieuw een lening aan? Dan is de kans groot dat je het geld van de minilening al binnen 10 minuten op je rekening hebt staan. Indien je snel geld nodig hebt is de minilening daar uitstekend voor geschikt, het gaat een stuk sneller dan bij de banken met hun traditionele leningen.

Voorwaarden voor de minilening

De minilening is dus een soort vriendendienst van geldverstrekkers die er daarmee voor zorgen dat je snel wat extra geld achter de hand hebt. Houd er aan de andere kant rekening mee dat je aan een aantal voorwaarden dient te voldoen. Het is bijvoorbeeld van belang dat je tussen de 21 en 65 jaar oud bent, dat je geen uitkering hebt en dat je woonachtig bent in Nederland met de Nederlandse nationaliteit. Het zijn voorwaarden waarmee de verstrekkers van de minileningen ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk risico lopen, bijvoorbeeld omdat er geen BKR toetsing plaats zal vinden op het moment dat je een aanvraag doet.

Online minilening aanvragen

Je kunt de minilening gewoon online aanvragen, daar hoef je de deur niet voor uit. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk wel een bankafschrift door zal moeten sturen of je een kopie van je arbeidsovereenkomst dient aan te leveren. Dat kan digitaal door deze in te scannen. De geldverstrekker probeert er op die manier voor te zorgen dat je het geleende bedrag weer tijdig terug kunt betalen. Je kunt online een minilening aanvragen om zelf te ontdekken wat dat precies is.