Wat zijn de kosten van een minilening?

Benieuwd naar de kosten van een minilening, wil je daar graag zo goedkoop mogelijk gebruik van maken? Je kunt online verschillende minileningen vergelijken, aan de hand waarvan je ervoor zorgt dat je niet teveel betaalt. Wij zetten de verschillende kosten van een minilening voor je op een rij zodat je daar een goed beeld van krijgt.

top 3 minileningen

Hoogte van de minilening

Het is onder andere de hoogte van de minilening die bepaalt hoeveel kosten je daarvoor dient te maken. Wil je een bedrag van €100 lenen? Dan kost je dat uiteraard minder dan wanneer je gebruik wilt maken van een lening van €600. Des te minder geld je nodig hebt, des te goedkoper de minilening uiteindelijk is. Dat heeft te maken met het feit dat je rente betaalt, een percentage op basis van het bedrag dat je tijdelijk tot je beschikking wenst te hebben. De aanvullende kosten voor de minilening staan in sommige gevallen vast, in andere gevallen gaat het tevens om een percentage.

Rente en aanvullende kosten

De rente over de minilening vormt een belangrijk deel van de kosten hiervoor. Je betaalt net als bij de bank rente over het bedrag dat je leent, het is een vergoeding om tijdelijk gebruik te kunnen maken van het geld. Daarnaast kan er sprake zijn van aanvullende kosten voor een minilening. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om administratiekosten, kosten voor een borgstelling of een ander type kosten. In een aantal gevallen zal de verstrekker van de minilening het bedrag aan kosten inhouden op de uitbetaling, dus zorg ervoor dat je daar op voorhand goed van op de hoogte bent.

Minileningen vergelijken

Wil je minileningen vergelijken, bijvoorbeeld om na te gaan waar je de laagste kosten betaalt? Stel voor jezelf vast welk bedrag je wilt lenen, hoeveel geld heb je de komende 2 – 3 weken nodig? Op basis daarvan kun je een berekening van het minikrediet maken. Je kunt de kosten van een minilening per aanbieder berekenen, zodat je tot een goede vergelijking komt op basis waarvan je een beslissing kunt nemen.