Wat zijn de nadelen van een minilening?

Meer weten over de nadelen van een minilening, zodat je goed weet wat je kunt verwachten? De kans is groot dat je de voordelen aan de andere kant al goed kent. Je kunt het bedrag snel op je rekening verwachten, er vindt geen BKR toetsing plaats en je kunt het bedrag al na een paar weken weer aflossen. We helpen je uiteraard graag op weg met de voordelen, maar willen je daarnaast ook aangeven wat de nadelen van een minilening kunnen zijn. Je zorgt voor een goede voorbereiding, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

top 3 minileningen

Nadeel van de minilening

Binnen de nadelen van een minilening dien je bijvoorbeeld rekening te houden met het feit dat je maximaal €1.000 kunt lenen. Dat is helaas niet iets waar de aanbieders wat aan kunnen doen, het heeft te maken met de regelgeving in Nederland. Voor bedragen boven de €1.000 is het verplicht om een BKR toetsing uit te voeren. Het is dan helaas niet meer mogelijk om de snelheid te bieden zoals je die nu gewend bent. Vandaar dat het beperkte bedrag een van de nadelen van een minilening is, maar dat er aan de andere kant helaas weinig aan te doen valt.

Nadelen en de voordelen

Het is verstandig om de nadelen van een minilening goed door te nemen en je niet alleen te richten op de voordelen. Je voorkomt op die manier dat je de nadelen van een minilening over het hoofd ziet en je het flitskrediet afsluit zonder dat je goed op de hoogte bent van de mogelijkheden. Een goede voorbereiding is van groot belang, aangezien je er daarmee voor kunt zorgen dat je geld leent en je daar verantwoord mee om kunt gaan. Verdiep je in de nadelen van een minilening en vraag daarna pas een minilening aan om het geld daadwerkelijk te kunnen lenen.

Minilening aanvragen

De nadelen van een minilening doorgenomen en ondanks het beperkte bedrag van maximaal €1.000 graag gebruik maken van een minikrediet? In dat geval kun je het gewoon online aanvragen, je hoeft daar niet voor naar buiten toe. Het is in plaats daarvan voldoende om online aan te geven hoeveel geld je wilt lenen. De geldverstrekker zal je om enkele documenten of aanvullende gegevens vragen. Op die manier kun je ondanks de nadelen van een minilening een minikrediet aanvragen en er daarmee voor zorgen dat je binnenkort een paar honderd tot maximaal €1.000 extra op je rekening hebt staan.