Werkt het doorlopend krediet als een creditcard?

Vertellen anderen dat het doorlopend krediet werkt als een creditcard? Zij hebben daar in zekere zin gelijk in, al is er aan de andere kant ook wel sprake van verschillen. Het is daarom verstandig om de beide mogelijkheden goed naast elkaar te zetten, zowel met betrekking tot de kosten als de mogelijkheden. Je zorgt er op die manier voor dat je een doorlopend krediet of een creditcard kunt aanvragen, afhankelijk van wat in jouw situatie de beste keuze vormt.

top 3 doorlopend krediet

Geld opnemen met een doorlopend krediet

Met een creditcard heb je de mogelijkheid om tot een bepaald bedrag geld op te nemen, tot aan de kredietlimiet. Een doorlopend krediet werkt wat dat betreft op dezelfde manier. Je spreekt met de bank af tot welke kredietlimiet je geld op kunt nemen. Het belangrijkste verschil is echter dat je daar geen betaalpas bij krijgt, die je kunt gebruiken om af te rekenen. In plaats daarvan kun je het geld opnemen door het over te laten boeken naar je betaalrekening. Je hebt het geld dan tot je beschikking, om uit te geven op de manier zoals je wenst.

Rente betalen over het uitstaande bedrag

Zowel bij een doorlopend krediet als een creditcard betaal je rente over het bedrag dat je opneemt. Heb je een kredietlimiet afgesproken, maar maak je daar op een bepaald moment geen gebruik van? Op dat moment hoef je dan ook geen rente te betalen. Zodra je een bedrag opneemt ga je daar rente over betalen. Het doorlopend krediet werkt wat dat betreft op een flexibele wijze. Houd er aan de andere kant rekening mee dat er net als bij een creditcard geen vooraf bekend schema bestaat om het geleende bedrag ook weer netjes terug te betalen.

Kiezen uit een doorlopend krediet of een creditcard

Wil je de keuze maken uit een doorlopend krediet of een creditcard? Indien je een pas tot je beschikking wilt hebben om uitgaven te doen is de creditcard een goede keuze. Wil je er aan de andere kant voor zorgen dat je zo min mogelijk kosten zal maken? Met een doorlopend krediet betaal je over het algemeen een lagere rente over het bedrag dat je graag wilt lenen. De creditcard staat wat dat betreft voor het meest optimale gemak, terwijl je er met een doorlopend krediet voor zorgt dat het geleende geld je op de lange termijn minder zal kosten.