Ik wil een doorlopend krediet voor mijn auto: wat zijn de mogelijkheden?

Een doorlopend krediet voor een auto afsluiten en benieuwd naar de mogelijkheden? Het doorlopend krediet kan een goede keuze blijken, al is het altijd verstandig om die te vergelijken met bijvoorbeeld de persoonlijke lening. Met een doorlopend krediet ben je over het algemeen wat meer flexibel, terwijl je er met een persoonlijke lening voor zorgt dat op voorhand goed duidelijk is wanneer je welke bedragen af zal lossen. Ook binnen het doorlopend krediet kun je meerdere mogelijkheden met elkaar vergelijken om tot een goede keuze te komen.

top 3 doorlopend krediet

Doorlopend krediet aanvragen

Je kunt het doorlopend krediet voor een auto gewoon online aanvragen, daar hoef je de deur niet voor uit. Het is voldoende om op voorhand te berekenen wat je maximaal kunt lenen, zodat je vervolgens een realistische aanvraag kunt doen. Je voorkomt daarmee dat de bank je aanvraag af zal wijzen, omdat je inkomen helaas niet toereikend blijkt te zijn. Je kunt op basis van je inkomen de maximale lening berekenen, zodat je een doorlopend krediet voor de auto aan kunt vragen voor het deel dat je niet uit bijvoorbeeld je spaargeld kunt financieren.

Doel van het doorlopend krediet

Het is bij het aanvragen van het doorlopend krediet een goed idee om het doel daarvan aan te geven. Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om daar een auto mee te kopen kun je de kredietverstrekker als het ware aangeven waar het geld naartoe zal gaan en hoe lang je het krediet wilt gaan gebruiken. Een kredietverstrekker weet dat je waarschijnlijk 4 – 5 jaar met de auto zal doen, dus dat je het geld na die periode weer terug zal betalen. Het is verstandig om aan te geven dat je met het doorlopend krediet een auto wilt kopen, zodat de kredietverstrekker daar op voorhand rekening mee kan houden.

Mogelijkheden voor een auto vergelijken

Indien je besluit om een doorlopend krediet voor een auto af te sluiten is het verstandig om de verschillende aanbieders online op een rij te zetten. Je kunt dan de mogelijkheden tot een doorlopend krediet vergelijken, bijvoorbeeld op basis van de flexibiliteit en de rente die je betaalt. Het kan je veel geld schelen wanneer je kiest voor een lagere rente of meer flexibiliteit. Je kunt online de aanbieders van een doorlopend krediet voor een auto vergelijken, zodat je direct een goed beeld hebt van de mogelijkheden op dat gebied.