Kan ik zelf mijn BKR registratie verwijderen?

Nee, je kunt een negatieve BKR registratie helaas niet zelf verwijderen. Het BKR houdt van alle Nederlanders de officiële kredieten en leningen bij. Loop je tegen een achterstand aan of ben je bijvoorbeeld onvindbaar voor een bedrijf dat nog geld van je zou moeten ontvangen? Je loopt dan het risico op een negatieve BKR registratie. Het is vanaf dat moment praktisch onmogelijk om een nieuwe lening aan te gaan of een abonnement af te sluiten.

top 3 minileningen

Negatieve BKR registratie

Een negatieve BKR registratie krijg je niet zomaar. Er dient sprake te zijn van een flinke achterstand of bijvoorbeeld onvindbaarheid. In die gevallen kan een bedrijf ervoor kiezen om bij het BKR een negatieve BKR registratie aan te vragen. Je krijgt dan een bepaalde code achter je naam. Hieraan kunnen andere bedrijven zien dat er sprake is van een achterstand of andere problemen. Het resultaat is dat zij je over het algemeen geen nieuwe abonnementen of kredieten meer zullen aanbieden. Het biedt bescherming voor nieuwe bedrijven en zorgt er daarnaast voor dat je zelf niet verder in de schulden zal komen.

BKR opvragen

Heb je een negatieve BKR registratie en ben je benieuwd welk bedrijf die heeft aangevraagd? Je kunt daarvoor de gegevens bij het BKR opvragen. Je krijgt aan de hand daarvan een goed beeld van wat er aan de hand is en welk bedrijf ervoor heeft gezorgd dat je nu een negatieve BKR registratie hebt. Dat is de eerste stap om daar ook weer vanaf te komen. Je kunt nu contact opnemen met dat bedrijf om een regeling te treffen of na te vragen wat er precies aan de hand is.

BKR registratie laten verwijderen

Wil je de negatieve BKR registratie laten verwijderen? Het is van belang om dit onderling met het bedrijf te regelen dat de registratie heeft aangevraagd. Het BKR kan niet zomaar een negatieve registratie ongedaan maken. Het bedrijf dat de aanvraag deed zal die officieel weer in moeten trekken. Dat gebeurt uiteraard pas wanneer je de rekeningen alsnog hebt voldaan of je weer vindbaar bent. Zorg er dus voor dat je de gegevens bij het BKR opvraagt, neem contact op met het bedrijf waar het om gaat en probeer er samen uit te komen.