15000 Euro Lenen

Als u van plan bent om een nieuwe auto te kopen, een grote verbouwing te doen of een nieuwe keuken aan te schaffen, dan is de kans groot dat u op een lening van 15000 euro uitkomt. Dit is een aanzienlijk bedrag, maar dit kunt u eenvoudig lenen via een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Bekijk hieronder welke rente en leenvorm het meest geschikt zijn.

15000 euro lenen vergelijken

15000 euro lenen via een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening van 15000 is mogelijk. Een groot voordeel is dat de totale rente en kosten van de lening vooraf vast staan. U weet dan ook waar u aan toe bent. Echter is de rente van een persoonlijke lening hoger dan bij een doorlopend krediet. Bovendien is het niet mogelijk om tussentijds extra geld op te nemen, waardoor een persoonlijke lening minder flexibel is. Wilt u een persoonlijke lening afsluiten, bekijk dan hieronder de verschillende rente tarieven.

15000 euro lenen via een doorlopend krediet

In vergelijking met een persoonlijke lening, is de rente bij een doorlopend krediet lager. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om tussentijds extra geld te lenen. Weet u echter zeker dat u niet meer dan 150000 euro wilt lenen, dan kunt u overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten. Het belangrijkste voordeel van een persoonlijke lening ten opzichte van een doorlopend krediet is namelijk dat u een vaste rente betaalt en dat u na een bepaalde termijn (die u zelf kiest) uw lening heeft afgelost. Wilt u met een doorlopend krediet 15000 euro lenen, bekijk dan hieronder de rentes.

Rente 15000 euro lenen

De rente van een lening verschilt per leenvorm en leentermijn. Hierboven ziet u wat de verschillende rentes zijn per leenvorm. De rente verschilt van 3-5%.

KredietverstrekkerMin. renteMax. rente
Leningen.nl3,90%7,60%
Geldshop3,90%7,70%
Frisia4,00%9,00%
Kredietspotter3,90%11,90%

15000 euro lenen zonder BKR

Het is niet mogelijk om 15000 euro te lenen, zonder BKR-toetsing. Aangezien een lening van 15000 euro alleen mogelijk is via een doorlopend krediet en via een persoonlijke lening, wordt uw kredietwaardigheid altijd getoetst bij het BKR. Wilt u toch 15000 euro lenen zonder BKR, dan kunt u overwegen om een lening af te sluiten bij een particulier. Wij adviseren in dit geval wel om goede leen voorwaarden af te spreken. Vergelijk dit ook met rentes van banken en andere kredietverstrekkers om te voorkomen dat u teveel betaalt.

15000 euro lenen vergelijking

Meer of minder dan 15000 euro lenen?

Geld lenen kost geld. Overweeg altijd of u het geld wel nodig heeft. Vaak is het verstandiger om te sparen voor een grote aankoop, of te wachten op uw salaris.