20000 Euro Lenen

Er zijn genoeg redenen te bedenken om 20000 euro te lenen. Het is echter van belang dat u zich vooraf realiseert dat het lenen van een dermate groot bedrag, dat een aflossing over een langere termijn wordt afgelost en dat daardoor de totale kosten aan rente hoger kunnen uitvallen. Overweeg dan ook altijd of u dit geld daadwerkelijk nodig heeft. Wilt u toch 20000 euro lenen, bekijk dan hieronder de verschillende rentetarieven.

20000 euro lenen vergelijken

20000 euro lenen via een persoonlijke lening

Een groot voordeel van een persoonlijke lening is dat de totale rente vooraf vaststaat. Tijdens het afsluiten van een persoonlijke lening bepaalt u de totale looptijd van de lening, en krijgt u te horen wat de totale kosten van de rente zijn. Het is van belang dat u zeker weet dat u niet meer dan 20000 euro wilt lenen, omdat er met een persoonlijke lening niet tussentijds extra geld kan worden opgenomen. Dit kan wel met een doorlopend krediet (zie onder). Bekijk hieronder de verschillende rentepercentages van een persoonlijke lening.

20000 euro lenen via een doorlopend krediet

Weet u niet zeker of 20000 euro voldoende is als leenbedrag, of wilt u meer flexibiliteit in uw aflossing en looptijd, dan is een doorlopend krediet de beste optie. Het belangrijkste nadeel van een doorlopend krediet is dat de rente vooraf niet vast staat en dat de totale kosten van de rente dus hoger, of lager kan uitvallen dan vooraf verwacht. Daar staat tegenover dat u eenvoudig extra geld kunt opnemen, naast de geleende 20000 euro. Bekijk hieronder de verschillende rentetarieven van de kredietverstrekkers.

Rente 20.000 euro lenen

De rente van een lening is afhankelijk van de leenvorm, leentermijn en kredietverstrekker. De rente van een lening verschilt van 3-5%. Bekijk hierboven de rentes van een doorlopend krediet en de rentes van een persoonlijke lening.

KredietverstrekkerMin. renteMax. rente
Leningen.nl3,90%7,60%
Geldshop3,90%7,70%
Frisia4,00%9,00%
Kredietspotter3,90%11,90%

20000 euro lenen zonder BKR

Het is niet zomaar mogelijk om 20000 euro te lenen zonder BKR. Gezien de grootte van het leenbedrag, zullen banken en andere kredietverstrekkers alleen 20000 euro uitlenen als zij een garantie hebben dat dit bedrag wordt terugbetaald. Deze kredietwaardigheid wordt getoetst bij het BKR in Tiel. Indien u geen negatieve BKR-registratie hebt, dan vormt deze toetsing geen probleem. Als u toch 20000 euro aan krediet wilt lenen, dan zult u via andere partijen of via een particulier dit bedrag moeten lenen. Dit raadt Direct geld.com echter af, omdat de risico’s groter zijn. Als u toch besluit zonder BKR 20000 euro te lenen, dan adviseren wij om hier goede afspraken over te maken en alleen te tekenen met de juiste voorwaarden.

20000 euro lenen vergelijken

Meer of minder dan 20000 euro lenen?

Geld lenen kost geld. Overweeg altijd of u het geld wel nodig heeft. Vaak is het verstandiger om te sparen voor een grote aankoop, of te wachten op uw salaris.