5000 euro lenen

Als u 5000 euro wilt lenen (5 duizend euro) dan kunt u hiervoor een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten. Het is daarom van belang dat u bepaalt of deze 5000 euro eenmalig geleend wordt, of dat u vaker geld nodig zult hebben.
vergelijken 5000 euro

5000 euro lenen via een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening kiest u ervoor om eenmalig 5000 euro te lenen. Dit betekent ook dat de rente vooraf vast staat, een hele geruststelling. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Bekijk hieronder waar u het best 5000 euro kunt lenen. De rente van een persoonlijke lening is vaak hoger dan bij het afsluiten van een doorlopend krediet.

5000 euro lenen via een doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet kiest u ervoor dat u vaker, flexibel geld kunt opnemen. Dit maakt het lenen eenvoudiger. Maar dit betekent ook dat er discipline voor nodig is om dit geld af te lossen. Doordat de rente varieert, weet u niet welke rente u uiteindelijk betaalt. Ons advies is dan ook om te kiezen voor een persoonlijke lening, tenzij u vermoed dat u vaker geld zult opnemen. Bekijk hieronder waar u het best een doorlopend krediet kunt afsluiten, als u 5000 euro wilt lenen.

Rente 5.000 euro lenen

De rente verschilt per leenvorm en kredietverstrekker. Aangezien het bedrag van 5.000 euro nog beperkt is, kunt u er vanuit gaan dat de rente beperkt is. Uit onze vergelijkingen is gebleken dat de rente varieert tussen de 2-5%.

KredietverstrekkerMin. renteMax. rente
Leningen.nl3,90%7,60%
Geldshop3,90%7,70%
Frisia4,00%9,00%
Kredietspotter3,90%11,90%

5000 euro lenen zonder BKR

5000 euro lenen zonder BKR-toetsing is lastig. Omdat u vrijwel alleen maar kunt kiezen tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening, wordt er altijd een controle gepleegd bij het BKR. Wilt u toch zonder BKR 5000 euro lenen, dan raden wij u aan particulier geld te lenen. Zorg er in dit geval voor dat u de lening kunt aflossen en de leenvoorwaarden goed afspreekt. Lees hier meer informatie over geld lenen zonder BKR.

5000 euro lenen vergelijken

Meer of minder dan 5000 euro lenen?

In ons overzicht hebben wij verschillende leenbedragen en kredietverstrekkers met elkaar vergeleken. Bekijk hieronder welk bedrag u wilt lenen:

Geld lenen kost geld. Overweeg altijd of u het geld wel nodig heeft. Vaak is het verstandiger om te sparen voor een grote aankoop, of te wachten op uw salaris.