Geld lenen met BKR

Als u geld wilt lenen met een BKR, dan kunt u het best kiezen voor een minilening. Bij veel andere leenvormen, zoals een persoonlijke lening of doorlopend krediet, wordt uw kredietwaardigheid getoetst bij het BKR in Tiel.geld lenen zonder BKR-toetsing

Geld lenen zonder BKR

Wanneer u weet dat u een BKR heeft, dan zullen weinig kredietverstrekkers uw leningaanvraag accepteren. In het geval van een minilening wordt uw kredietwaardigheid niet getoetst en kunt u geld lenen met BKR. Vaak zijn de rentes van minileningen wel aanzienlijk hoger, dus het is belangrijk dat u goed minileningen vergelijkt. Wij hebben minileningen met elkaar vergeleken in onze handige top 3.

Lenen met BKR?

Wij raden het af om met een negatieve BKR geld te lenen. Vaak betekent deze BKR-codering dat u in het verleden niet in staat bent geweest om leningen af te sluiten. Voorkom dat u schulden afbetaalt met leningen, omdat u hierdoor nog hogere rentelasten krijgt. Wanneer u probeert een lening met een lening af te lossen, dan kan dit ervoor zorgen dat u verder in de problemen raakt. Hiermee loopt u het risico dat u onbewust nog verder in de schulden komt. Zoek in dit geval contact met uw bank en probeer met een schuldeisers tot een goede overeenkomst te komen. Geld lenen met BKR is niet de oplossing. Zeker niet als u een negatieve BKR heeft.

Overweeg daarom altijd of u dit geld echt direct nodig heeft, voordat u besluit geld te lenen. Probeer te sparen of te wachten op uw eerstvolgende salarisuitkering. Heeft u alsnog direct geld nodig? Bekijk dan hier bij welke kredietverstrekker u het best geld kunt lenen.

Wat is een BKR?

De afkorting BKR staat voor Stichting Bureau Krediet Registratie. Deze stichting is gevestigd in Tiel en registreert het aantal leningen dat u heeft afgesloten. Op deze manier wordt de consument beschermd, zodat er niet teveel wordt geleend en of er niet teveel leningen worden afgesloten. Het BKR zorgt er dan ook voor dat u niet teveel leent en daarmee niet teveel in de problemen komt.

Hoe weet ik of ik een BKR heb?

Het BKR houdt gegevens bij van iedereen die:

  • Persoonlijk lening heeft afgesloten
  • Doorlopend krediet heeft afgesloten
  • Creditcard heeft
  • Rood heeft gestaan
  • Betalingsachterstand van de hypotheek heeft van meer dan 120 dagen
  • GSM abonnement heeft

Veel mensen weten niet dat zij ook bij het BKR zijn geregistreerd als zij een GSM abonnement hebben afgesloten. Dit betekent dat 80% van de Nederlanders al bij het BKR is geregistreerd. Wilt u weten of u een negatieve BKR heeft? U kunt uw gegevens inzien, door deze gegevens op te vragen bij de bank waar u bent aangesloten. Dit kan tegen een betaling van € 4,95.

Direct geld lenen zonder BKR

Wilt u toch geld lenen zonder BKR? In dit geval raden wij u aan te kiezen voor een minilening. Dit is de eenvoudigste manier om geld te lenen, zonder dat u wordt gecontroleerd bij het BKR.

Bekijk direct waar u het best direct geld kunt lenen, in onze handige top 3 leningen!
geld lenen zonder BKR-toetsing

Geld lenen kost geld. Overweeg altijd of u het geld wel nodig heeft. Vaak is het verstandiger om te sparen voor een grote aankoop, of te wachten op uw salaris.