Klein bedrag lenen

Het is vaak gemakkelijk om een klein bedrag te lenen. Het lenen van een klein bedrag (vaak tot 500 euro) zorgt ervoor dat u net genoeg geld heeft om die reparatie aan uw auto, een stedentrips te boeken of toch die schoenen te kopen. Als u een klein bedrag wilt lenen, dan kunt u het best overwegen een minilening af te sluiten. Dit zijn leningen die vaak snel op uw rekening wordt gestort en waarbij uw kredietwaardigheid niet wordt getoetst bij het BKR in Tiel. Wilt u snel een minilening afsluiten? Bekijk hier onze top 3 minileningen.

top 3 minileningen

Snel klein bedrag lenen

Als u snel een klein bedrag wilt lenen, dan kunt u het eenvoudigst een minilening (niet voor niets een flitskrediet genoemd) afsluiten. Een voordeel van een minilening is dat het geld snel op uw rekening staat; soms wel binnen 10 minuten! Afhankelijk van de kredietverstrekker staat het geld binnen 10 minuten of een dag op uw rekening.

Klein bedrag lenen zonder BKR

Veel banken en andere kredietverstrekkers controleren bij een lening uw BKR. Als u echter een klein bedrag wilt lenen zonder BKR, dan kunt u overwegen een minilening (ook wel microkrediet, flitskrediet of flitslening genoemd) af te sluiten. Veel van deze minileningaanbieders controleren niet uw BKR, maar willen andere documenten van u zien. Hierbij kunt u denken aan;

  • Laatste loonstrookje
  • Kopie van het bankafschrift
  • Bewijs van uitkering

Zorg er dan ook voor dat u deze documenten bij de hand heeft, tijdens het afsluiten van een minilening. Direct geld.com raadt het echter af om zonder BKR een groot bedrag te lenen, omdat dit vaak betekent dat de rente hoog is. Hiermee loopt u het risico om voor een klein bedrag, toch een hoge rente te betalen.

Rente van een klein bedrag

De rente van een klein bedrag verschilt sterk. In vergelijking met een persoonlijke lening of doorlopend krediet is de rente vaak aanzienlijk hoger. In veel gevallen betaalt u een relatief lage rente, maar is de rente een stuk hoger na de looptijd. Let er bij het afsluiten van een minilening dan ook goed op de totale looptijd van de lening en zorg dat u tijdig uw minilening aflost. Hiermee voorkomt u dat u onnodig extra geld dient te betalen om de rente af te lossen.

top 3 minileningen

Meer dan een klein bedrag lenen?

Geld lenen kost geld. Overweeg altijd of u het geld wel nodig heeft. Vaak is het verstandiger om te sparen voor een grote aankoop, of te wachten op uw salaris.